Disse boller er rigtig lækre, og minder om et blanding mellem brød og kage. De smager bedst helt nybagte.
Opskriften er fundet i Mary Berry’s kogebog 100 cakes and bakes.
Du skal bruge:
En form til 12 kager (fx. cupcake forme)
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
75 g smør, stuetemp.
75 g sukker
50 g sultana (rosiner)
1 æg
150 ml mælk
Til toppingen:
25 g hvedemel
50 g muscovado sukker
25 g smør, smeltet
evt. flormelis til at drysse over
Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 190 grader. Sæt cupcake forme ned i metal/ silikone formen.
2. Tilsæt mel og bagepulver i en skål. Tilsæt smør og smuldre det sammen med melblandingen til det har samme konsistens som brødkrummer.
3. Tilsæt sukker og rosiner.
4. Bland æg og mælk sammen i en seperat skål, og tilsæt det derefter til den anden blanding. Brug et piskeris til det har en blød struktur, og hæld det derefter op i formene.
5. Til toppingen: Bland mel og sukker og tilsæt derefter det smeltede smør. Brug en gaffel til at blande det sammen, og strø det derefter ud over bollerne.
6. Bag bollerne i ovnen i 15 minutter eller til de ikke giver efter når man rør dem på toppen. Tag kagerne ud af formene, og lad dem afkøle på en bagerist.
7. Tilsæt kan der tilsættes flormelis, som sigtes ud over.