Jeg er virkelig faldet for opskrifterne i Harry Eastwoods lækre kage bog:
http://mysweetlittlecake.blogspot.dk/2013/06/den-lkreste-gulerodskage.html
De kager jeg har prøvet indtil videre, har været så lækre og smagfulde, og så er de ovenikøbet fedtfattige. Dvs. så meget som kager nu kan være.
Denne chokoladekage er luftig, fugtig og så utrolig lækker, og til alle slikmunde som gerne vil have noget sødt uden alle kalorierne er denne et hit!
(Ps. Se hvordan kagen rigtigt skal se ud, sådan oprindeligt, på linket ovenfor)
Ca. 12 portioner
Du skal bruge:
3 æg
160 g rørsukker
200 g skrællet og revet butternut squash
120 g rismel
3 tsk god kakaopulver
80 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/4 tsk salt
125 ml kærnemælk
Til frostingen:
50 g usaltet smør, stuetemp.
200 g flormelis
50 g mascarpone
4 tsk kakaopulver
knivspids salt
evt. roser til pynt
Du skal desuden bruge 2 bageforme a 18 cm i diameter x 5 cm dybe
Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Smør bageformene, eller dæk dem evt. med bagepapir.
2. Pisk æg og sukker i en skål i 4 min til det bliver let og luftigt.
3. Rør butternut squash, rismel, kakao, mandelmel, bagepulver, natron og salt i skålen. Tilsæt til sidst kærnemælken og bland det hele godt sammen.
4. Hæld blandingen i de 2 skåle, så de er jævnt fordelt.
5. Bag kagerne i ovnen i 30 min. Lad dem derefter afkøle.
6. Mens kagerne bager kan du lave frostingen. Men sørg for at kagerne er kølet helt af inden det bliver fordelt ovenpå. Bland først smør og flormelis. Tilsæt til sidst de resterende ting og pisk hårdt til det er en lækker masse.
7. Køl frostingen ned i 15 min. Når den er færdig skal den piskes op en sidste gang, og kan derefter fordeles mellem lagene og på toppen af kagen.