I anledningen af mine forældres fødselsdag, fik jeg lov til at lave en kage til dem. Jeg tænkte at da det nu næsten er påsketid, så kunne jeg jo ligeså godt få inkorpereret den idé til kagen. Derfor blev det en påskelagkage. De fik selv lov at vælge kage samt smag, så jeg havde frie hænder mht. pynten.
Kagen består af specialkøbmandens chokoladekage:
Chokoladekage
Denne opskrift passer til en rund form på 30 cm. og 7½ cm. i dybde eller 2 x 20 cm. rund bageform og 7½ cm. dybe.
Bages ved 180° i ca. 1 time og 20 min. i alm. ovn (ikke varmluft) hvis 20 cm.
Bages ved 180° i ca. 1 time og 40 min. i alm. ovn (ikke varmluft) hvis 30 cm.
Ingredienser:
465 g. blødt smør
660 g. sukker
2-4 spsk. vaniljeekstrakt (alt efter kvalitet)
6 æg fra stuetemperatur
400 g. hvedemel
320 g. god kakao
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
100 g. god chokolade i stykker. eks. 56% callebaut i knapper eller 55% hakket sorrisi chokolade.
evt. 50 g. hakket pecan nødder
6 dl. kærnemælk
Instruktion
Blødt smør, sukker og vanilje ekstrakt piskes sammen i røreskål med håndmixer til, det er rørt sammen. Æg tilsættes og piskes sammen.
Hvedemel, kakao, natron og bagepulver blandes i skål for sig.
Herefter vendes de to blandinger sammen med en ske (Wilton har en rigtig god ske til dette) i hånden skiftevis lidt kærnemælk og de tørre ting i grundmassen. Kom kun lidt i ad gangen i starten.
Når det sidste af den tørre blanding kommes i dejen, så blandes chokoladen med og evt. pecan nødder.
Herefter fyldes dejen i smurt bageform, bank formen et par gange i bordet, så dejen kommer helt ud i bunden og sørg for at dejen er jævnt fyldt i formen.
Når kagen tages ud af ovnen, skal den stå ca. 10-15 min, inden den vendes ud på afkølningsrist.