Det er sjovt, men også en udfordring at lave bolcher. Jeg synes at alle som kunne have lyst til at prøve det skal gøre det!
Husk det rette underlag, termometer, handsker og dejskraber! Jeg mener man kan købe en samlet pakke i panduro hobby, sådan et begynder sæt med alt man skal bruge.

Den her side er genial: http://www.bolsjehuset.dk/ Der findes opskrifterne på stort set alle de bolcher man kunne ønske sig. Og man kan også købe en startpakke herfra.

Jeg gik efter grundopskriften som er:

Grundmasse:
1,5 dl. vand
1,5 dl. glukosesirup
5 dl. sukker

Herefter tilsatte jeg så farve og smag. (Dette kan også købes online, panduro eller hos specialkøbmanden)

Alle ingredienser tilsættes, og bolchemassen koges op til den når 162 grader. Det er vigtigt ikke at røre rundt i massen, men man kan evt. pensle indersiden af gryden med en smule vand. Det tager den værste krystallisering.

Når massen er præcis 162 grader, hældes den op på underlaget, og her skal den vendes indtil den er kølet en smule af og blevet mere fast. Og husk at det er meget varmt, så et par gode handsker er altafgørende.

Så snart du kan mærke at massen er ved at køle en smule af (husk den ikke må blive kold, for så er det svære at klippe), kan du klippe stykker af den.

 

image_pdfPDFimage_printPrint opskriften

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Indtast dit navn her