Mørdej:

  • 300 g. hvedemel
  • 100 g. flormelis
  • 150 g. stuetempereret smør
  • 1 stk. æg

Vanilje creme:

  • 2 ½ dl. sødmælk
  • ½ stk. vanilje stang, Polynesisk
  • 35 g. sukker
  • 20 g. maizena
  • 40 g. æggeblomme (2 stk.)

Glasur:

  • ca. 150 g. flormelis
  • & en anelse vand

Pynt & opbygning:

  • ca. 150 g. jordbær marmelade
  • ca. 4 dl. piskefløde til flødeskum
  • ca. 30 g. finthakkede usaltede pistacie kerner til drys
  • ca. 2 stk. friske jordbær til pynt

Mørdej:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time. Den kolde dej udrulles relativt tyndt i rigeligt mel.
Dejstykket udstikkes i ca. 20 stk. cirkler á ca. 7 cm. i diameter. Anvend gerne et “kruset” udstikker sæt – alternativt et glas eller lign….
Cirklerne bages på bagepapir ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 8 – 10 minutter. Bundene afkøles på bagerist.
Vanilje creme:2 dl. af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Kornene blandes med sukkeret & mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena & den resterende ½ dl. mælk piskes godt. Tilsæt blommerne & pisk igen.
Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der ikke dannes kondens.
Afkøl cremen helt i køleskab – minimum 2 timer. (Vaniljecremen skal anvendes samme dag eller efterfølgende dag).
Opbygning:
Piskefløden piskes til flødeskum (ikke for stiv). Flødeskummet kommes op i en sprøjttepose med stjerne tyl & sprøjtes sirligt i en høj krans på de 10 bunde. (Læg sprøjteposen med fløde-skum i køleskabet imens medaljerne bygges videre op…).
Fyld 1 tsk. god jordbær marmelade i hver flødeskums krans. Den iskolde vaniljecreme piskes lind med et piskeris & kommes ligeledes op i en sprøjtepose med en mindre tyl. (Anvend gerne en engangssprøjtepose uden tyl!!).
Vaniljecremen sprøjtes i flødeskums-kransen ovenpå marmeladen, således at “hullet” er helt fyldt ud.
De 10 mørdejs “låg” stryges med glasur & drysses med finthakkede pistacie. “Lågene” lægges på som top. Afslut med en lille fløde rosette & en lille skive friskt jordbær. Opbevares i køleskab indtil servering.
Servér samme dag!!

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Indtast dit navn her